Pizza - jedno danie, wiele wariantów

Pizza – jedno danie, wiele wariantów

Warto przeczytać

Prosta w przygotowaniu, a także smaczna, najlepiej jakby była prosto z pieca, a ser przyjemnie się ciągnął. Chyba nie ma osoby, która nie skojarzyłaby tego opisu z przepyszną włoską pizza. Danie to szturmem podbiło polskie stoły, a także zachęciło do rozwoju sieci pizzeri. Można powiedzieć, że jest to jedno danie, które może być serwowane w przeróżnych wariantach, dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie. Dlaczego wszyscy tak bardzo kochają pizze?.

Dlaczego tak bardzo kochamy pizzę?

Pracownicy sieci pizzeri Da Grasso dokładnie znają powody, dla których pizza zdobyła nasze serca i zachwyciła nasze podniebienia. Nie da się ukryć, ze popularność tego prostego dania, jest wręcz ogromna. Dlaczego więc tak bardzo kochamy pizzę?. Oto sześć podstawowych powodów:

  1. Zawsze łatwo i szybko można ją zamówić- po pracy, po ciężkim dniu, rzadko mamy ochotę spędzić resztę dnia w kuchni, gotując domowy obiad. Z pomocą przychodzi więc pizza. Zawsze świetnie się sprawdzi, nie zależnie od tego czy planujemy wieczór z druga połówką, czy samotną filmową noc. Po prostu wystarczy wziąć telefon w dłoń, a następnie zamówić ciasto z ulubionymi dodatkami.
  2. Wszystkim smakuje- tak bez wątpienia, smakuje ona każdemu. Zawdzięcza to mnogości wariantów w jakich możemy ją zamówić. Możemy skorzystać z gotowych propozycji lub nawet sami skomponować dodatki do pizzy. Tak samo możemy wybrać ciasto, cieńsze lub grubsze, w zależności jakie lubimy. Pizza bez wątpienia, zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
  3. Jest z nami od wielu lat- to prawda, że moda na pizzę nie przemija. Przysmak ten króluje na stołach i w restauracjach od wielu lat. Nie da się ukryć, że jest to danie ponadczasowe, które praktycznie nigdy się nie nudzi.
  4. Każdy znajdzie coś dla siebie- zostało to już wspomniane, że na pizze możemy położyć praktycznie wszystko, ważne by były to dodatki świeże i wysokiej jakości. Zatem czy lubimy pizze z mięsem, czy wolimy opcję vege, możemy się spodziewać, że nasze kubki smakowe zostaną zaspokojone.
  5. Szybkość przygotowania- to szczególnie istotne dlatego, że czas to pieniądz. Zamawiając zwykle nie musimy na nią długo czekać, a ciepła i pachnąca zostaje dostarczona wprost pod nasze drzwi. Jeśli decydujemy przygotować się ją we własnym zakresie, również nie zajmie nam to dużo czasu.
  6. Jest niedroga, a możemy się nią najeść- za pizzę nigdy nie zapłacimy dużo, a otrzymamy danie, którym naprawdę możemy się nasycić. Oznacza to, że napełnienie głodnego brzucha, będzie nie tylko tanie, ale także i efektywne.

Jedno danie- wiele wariantów

Dobra pizzeria, to pizzeria, która nie ogranicza klientom, możliwości doboru dodatków. Jak wiadomo każdy ma swoje preferencje smakowe. Każdy lubi co innego, o czym doskonale wie pizzeria Da Grasso. Oferuje ona swoim klientom różnego rodzaju kompozycje, okraszone dźwięcznymi nazwami. Jedne z najciekawszych propozycji to bez wątpienia:

  1. Pepe Bianco- w tej kompozycji szczególnie lubują się wielbiciele mięs. Znajdziemy na niej drobiowy kebab, wędzony boczek, śmietankę, która załagodzi ostrość papryczek jalapenos, a także zwykła paprykę i oregano.
  2. Quatro Stagioni- to jedna z bardziej oryginalnych kompozycji, w której zostaniemy uraczeni karczochami, czarnymi oliwkami, szynką, pieczarkami i sosem pomidorowym
  3. Mafioso- to coś dla miłośników ostrości. Pizza ta jest bowiem okraszona sosem Chili Louisiana, a także jalapenos, czosnkiem, salami i sosem pomidorowym.

Jeśli zaś wolimy opcję wegetariańską, wiodącymi propozycjami okazują się:

  1. Green Day- dla miłośników warzyw, jest to idealna propozycja, zawierająca cukinię, brokuły i szpinak, a także sos śmietankowy i ser pleśniowy.
  2. Vegano- to kultowa propozycja oferująca sos pomidorowy, a także trzy dowolne, wybrane przez na wegańskie składniki.
  3. Basilico- lekka i delikatna propozycja z sosem pomidorowym, oregano, świeżą bazylią i pomidorkami koktajlowymi.

Swoją ofertę Da Grasso dostosowało również do wielbicieli owoców morza oferując im kolejno pizzę z: tuńczykiem bądź krewetkami. Miłośnicy drobiu również mają z czego wybierać. Najbardziej wymagający znowu, mają okazję do skomponowania własnej pizzy, która z pewnością zadowoli ich wymagające podniebienia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments